Mezoterapija

Mezoterapija je medicinska metoda kojom se aktivnih supstance injekcijama ubacuju u srednji sloj kože (mezoderm).

Godine 1952. patentirao ju je u Francuskoj doktor Michel Pistor, koji joj je šest godina kasnije i nadenuo ime, definišući svoju metodu kao “malo, razrađeno i u pravo mesto”.

Dakle, mezoterapija se koristi duže od pola veka i to ne samo u estetske svrhe vec i za terapiju bola, degenerativnih oboljenja, u sportskoj medicini i rehabilitaciji.

Kako deluje?

Ubrizgavanje manjih doza koktela smešanih od prirodnih ekstrakata, enzima, minerala, homeopatskih agenasa, vitaminskih kompleksa, amino-kiselina (L-karnitin, mezostabil, vitamin C, vitamin A, ekstrakt artičoke, oligoelementi, kofein, hijaluronska kiselina, dekspantenol, ginko biloba itd.) i to samo u problematične regije na telu, efekti se postižu na dva načina: farmakološkim dejstvom preparata i fizičkom stimulacijom kože mikroubodima. Ponekad je moguće jednim koktelom delovati na više problema odjednom, npr. celulit i slab tonus kože zajedno, a kokteli predviđeni za terapiju ovih vrsta nepravilnosti formulisani su tako da blokiraju deponovanje i ujedno podstaknu oslobađanje i sagorevanje masti i ubrzavanje cirkulacije.