Procedura operacije kile

 

PROCEDURA OPERACIJE KILE U NAŠOJ BOLNICI

Pacijent zakaze pregled u našoj bolnici. Na tom pregledu pacijentu se dijagnostikuje oboljenje i lekar sa njim priča i informiše ga o svemu u vezi ovog oboljenja, tj o uzrocima nastanka, lečenju i operaciji. Detaljno ga obavesti o svim aspektima operacije i anestezije, postoperativnog toka, jačini bolova, fizčkim aktivnostima postoperativno , praktično o svemu što pacijenta interesuje oko operacije.

Ukoliko se pacijent odluči za operaciju procedura je sledeca.

Na dan zakazane operacije,( ili istog dana ukoliko ima mesta) , pacijent dolazi u dogovoreno vreme i odmah se kreće sa preoperativnom pripremom koja se sastoji od laboratorijskih analiza, EKG,RTG, Eho abdomena i srca (u zavisnosti od zdravstvenog stanja pacijenta),potom ga pregleda kardiolog i anesteziolog i već dva do tri časa po prijemu pacijent se operiše. Operacija traje oko sat vremena i najčesće se radi u spinalnoj ili lokalnoj anesteziji što znači da je pacijent budan i svestan dok se operise. Ukoliko pacijent  izabere može spavati u toku operacije (kratkotrajna ili opšta intravenska anestezija). Nakon izlaska iz operacione sale pacijent provodi nekoliko časova u  bolnici pa ide kući ukoliko je operisan u lokalnoj anesteziji ili prespava noć u bolnici ukoliko je u spinalnoj ili opštoj anesteziji operisan.Na prvu kontrolu i previjanje dolazi  dva dana nakon izlaska iz bolnice. Skidanje konaca se vrši 7 do 10 dana od operacije.

Vazno je napomenuti da za pacijente iz unutrasnjosti ili inostranstva koji  su zainteresovani za operaciju nakon inicijanog pregleda mogu ostati u bolnici I operisati se istog dana ukoliko ima mesta u bolnici.

Dr Djoković u zadnjih desetak godina operiše godišnje prosečno preko 400 pacijenata sa hernijom. Preko četiri hiljade zadovoljnih pacijenata su verujemo sigurna garancija za Vas kao buduće pacijente.